Heart Chat Bubble

Gott nytt år!

Hejhej!
 
Jag firar nyår med mamma och pappa hemma hos pappa. :) Vi har ätit god mat, jag har spelat upp några låtar och lyssnat på musik. Just nu kollar vi på film. Snart ska vi antingen gå ut och kolla på fyrverkerier eller stå på balkongen, latisar... Hehe.
Men nu ska jag vara lite social, hejdå!
 
 
 

Nyårsnaglar ju

@bra-på-att-målatjejen99 Inte alls... xD

Angående julklappar...

Hej!
 
Jag har fått några kommentarer där folk undrar vad jag har fått i julklapp osv. Jag vet inte riktigt om jag vill göra en video/lägg upp bilder eftersom det känns skrytigt.
Men om ni vill det kan jag självklart göra det! Men bara så att ni vet; jag hade inte gjort det om ingen hade frågat. 
 
Fråga inte varför jag lägger ut en bild på en drömfångare... Kul? :D

2012 är snart över... För er som inte visste

Hejhejhej!
 
Idag har jag varit fruktansvärt lat. Vaknade, åt frukost, kollade på teve. HAHA. Jag som hade mycket att göra... 
Idag är det nyårsafton! Yaay. Jag ska antingen vara hos mamma eller pappa, har inte bestämt det än. Kanske är dags att göra snart...? Hehe.
Jag ska iaf snart måla naglarna, fota lite och göra dessert till ikväll. Vi ses snart igen!
 

Bekas

Hejhej!
 
Idag var jag och pappa på bio, vi såg en kurdisk film som hette Bekas. Hur lyckas man hitta en kurdisk film? HAHAHA. Den var faktist himla bra, lite sorglig dock. Bekas är ett kurdisk ord för människor som förlorat kontakt med familj. Fast den var rolig, de sa "ker" hela tiden. Tur för mig eftersom jag förstår det! Haha, det betyder åsna. xD
Utöver det har jag i princip inte gjort något. Så jag har inget att skriva... Tråkig jag är haha.
 
OMG, egopic :O

Vällingby och allt

iHola!
 
Idag åkte jag till Vällingby och träffade Nina. Vi gick runt i Vällingby en stund, sedan fikade vi. Nina köpte en "frappucino" som var jätteäcklig haha. Vi gjorde en låt om den sen, när vi kom hem till henne.
 
Hemma hos henne har de ca 40 marsvin. SJUKT. Jag som vanligtvis är jätterädd för alla råttliknande djur tyckte att de var ganska söta. :)
 
FARFÖD BELDER ENTE FÖNGERRA DEN? Gah...

Idakkk

Idak jak fara med den fänner. Moket treflik den!
 
Nej, men... Hej.
Idag var jag med Alva i några timmar. Det var kul, vi var på Åhléns i en timme och kollade på saker, haha. Sedan gjorde jag och pappa en grej, sen träffade jag Walter. Vi gick runt halva Stockholm. Hah. Vi typ pratade och gick och halkade.
 
"Varför lägger hon upp en bild på en katt nu också..?" Vadå, det är ju Walter? HAHA. Katten heter Sessan, hon är min kusins katt. :) Jag lurade Tuva att katten var en prinsessa och att hon därav fått sitt namn. <3 :D

Sana-dag idag igen

Hejhejhej!
 
Idag var jag och Sana som sagt i Kista galleria. Vi såg Berättelsen om Pi, som planerat. SÅ BRA! Alla borde se den ju. Den var sorgligare än jag trodde, men ändå, den var bra.
Jag köpte en Beatles-tröja på H&Ms rea. The Beatles! Man trodde inte direkt att det fanns där. Men det gjorde det. Sjuttiofem kronor lycka. <3
Sen köpte jag ett armband och en dagkräm. Fast det var inte liiika roligt som attt köpa världens bästa tröja...
 
 
y

Krigarsjäl

MUSIK-TIPS!
 
Bästa delen är när Lilla Namo sjunger! Jag har träffat henne, hon är Sanas kusin. :D De säger att bergen är våra enda vänner...
 

Berättelsen om Pi

Hejhej!!
 
Om en kvart ska jag möta Sana i Huvudsta, så har egentligen ingen tid att skriva inlägg... Men allt för er. ;)
Vi ska åka till Kista galleria och gå på bio och äta och sånt. Vi ska se Berättelsen om Pi, om vi får biljetter hehe. Är det någon som har sett den, är den bra? 
Ska nog även köpa lite grejer på H&Ms mellandagsrea, fick ett presentkort där i julklapp, så det är bara att utnyttja. :D
Haha, måste springa nu...
 

Sana & Winta

Hejhej!!
 
Idag vaknade jag och Sana vid tio, vi klädde på oss och så och åkte till Solna centrum. Där köpte jag lite grejer och bytte lite grejer. Vi åt även på Tacobar, yaay.
Sen åkte vi bussen hem till Sana och gjorde typ inget i en timme, hehe. Sen gick vi till Huvudsta C och mötte Winta. Vi gick till Byparken och bakade chokladbollar där haha. 
Har inga bilder från idag så... Det får bli någon som inte har med inlägget att göra heh.
 

JULDAGEN

Hejhej!!
 
Idag åkte jag in till stan och skulle byta lite grejer. Men eftersom jag är lite döm i hufet så tänkte jag självklart inte på att det är juldagen idag. SÅ DUM. Alla affärer var stängda haha.
Sen åkte jag hem till mamma och var med katterna och öppnade julklappar. Yaay. Fick en Ralp Lauren tröja och en fragrance mist från Victoria´s secret. HAPPY JAO!
Sen åkte jag hem till pappa och åt pizza med Sana. Gott. Hon ska sova över. Vi ska ha kul. Nu vet ni det.
 
Pappa var tomte för Tuva igår. Han hade solglasögon och sa att han hade ridit på en kamel. ÅRETS JULTOMTE! Hahahahhahahahahaahahahahhahahahaah.

God jul!

Hejhej!
 
Nu har jag vaknat, duschat och klätt på mig. Jag har även försökt fota alla djuren här hos min faster. Just nu står alla och tittar på min pappa när han gör frukost. "Ge oss skinkaaaaa". 
Snart ska jag och pappa åka in till stan och köpa blommor och choklad, sedan for vi till Julbord#1. Haha. 
God jul!

Dan före dopparedan

Hejhej!!
 
Igår bilade jag och pappa till Linköping. Vi har träffat massa släktingar och så. Så det är kul! 
Idag har jag åkt pulka med min systers dotter Tuva. Jag fick knappt plats i pulkan, mina ben är alldeles för långa haha. Men det gick bra ändå. 
Imorgon, julafton,(!) ska jag först vara på det årliga julbordet hos min farbror. De har haft julbord varje år så länge jag kan minnas, det brukar komma ungefär femtio personer. Massa mat behöver göras med andra ord! 
Efter mat och Kalle Anka kommer jag och pappa att åka till min halvsyster, hennes man, Tuva, min pappas f.d Lena och hennes dotter Carolina. Där kommer vi öppna massa julklappar och förmodligen äta ännu mer mat haha. Ingen har tänkt vara julomte i år så jag får väl ta saken i egna händer. Tuva måste väl ändå få se en jultomte! 
 
Hejdå, ska titta på bingolotto nu haha.
Hittade bara någon bild från i somras på pappas dator. Passande nog från Linköping. (Om jag laddar upp bilder från min kamera på pappas dator måste jag ladda upp alla och då tar det ca två timmar...)

Skolavslutning

Hejhej!! Idag var det skolavslutning, yaay! På morgonen sjöng vi, musikklasserna, sedan gick vi till vårt klassrum och fick betyg. Scary moment. Men det gick helt okej, fick mest C. 
Efter allt åkte jag och pappa till Solna centrum, pappa köpte alla julklappar eftersom han alltid är ute i sista minuten haha  Vi har en hel jättekasse med massa saker till lilla Tuva så hon blir nog nöjd.
 
GULLUNGEN!

Julklappstips - mamma/syster

Här kommer fler tips, fast den här gången handlar det om vad man ska köpa till sin mamma/syster. :)
//Lavendel bad-set: Åhléns//Kofta: H&M//Doftljus: Åhléns//DKNY parfym Red delicious: Åhléns/HÄR/HÄR//Fondue-set: Åhléns//

Bloggtips

Hej!!
 
Nu ska jag göra lite reklam för en blogg som jag hittade alldeles nyss. Den heter www.trattoria.nu Hon lägger upp massa goda recept och är även bra på att fota sin verk. ÅÅH, gå in och titta istället. Jag tänker helt klart göra lingontryfflarna här nere och ge till min pappa i julklapp kanske? BUDGET. Har i princip inga pengar kvar att köpa julklappar för haha. Så om ni är som mig, har köpt upp andra grejer för julklappspengarna så passar det ju väldigt bra att baka något gott till föräldrarna eller släktingarna! Eller hur?
 

Juklappstips - Pappa/Bror/Pojkvän

Här är några tips för er som har idétorka... Själv köpte jag den parfymen på bilden, ett iPhoneskal och ett par vantar till min pappa. Om man vill vara lite rolig kan man ju köpa 007-parfymen som har kommit ut till sin pappa eller bror, pojkvän, kompis, släkting eller vad det nu kan tänkas vara.
//Vantar: H&M//Hugo Boss Boss bottled sport: Åhléns eller HÄR är det billigare//iPhoneskal: Lite överallt men HÄR kostar det 9kr(!)//Fluga: H&M//Skyfall: Har inte kommit på dvd än men du kan ge biobiljetter i julklapp kanske?//

TIDSINSTÄLLT

Hejhej!!
Det här är ett inlägg som jag sitter och gör den 18:e eftersom jag vet att jag inte kommer kunna blogga imorgon. (Idag för er som läser JUST NU) Nu blev det krångligt haha. Men eftersom jag vet hur min dag kommer se ut så kan jag skriva det nu haha.
Först är jag i skolan, har dock ingen NO pga något sång-rep tror jag... Inte helt säker, men ganska. Sen efter skolan ska hela klassen gå till Korskyrkan och ha genrep inför konserten. Vi kommer ha konsert med de andra m-klasserna. Jag sjunger en hel vers med Sofia på Last christmas. STANDARD. Jag och Sofia har sjungit tillsammans varje gång det ska vara duetter haha.
Bilden har absolut ingenting med inlägget att göra, förutom att jag vill ha sommar, nu!! Jag är redan helt och hållet trött på den jobbiga snön och isen. 
Förresten, jag kan lägga upp en video på när jag sjunger, om ni vill det? Om ingen svarar kommer jag känna mig total-dissad haha...
Så ser min onsdag ut, vad har ni gjort denna onsdag?

tänker tillbaka på Talinn

 
Haha, jag kommer ihåg att jag var så himla stolt över den här bilden som jag tog för ca ett år sedan i Talinn. Vilket mästerverk va?

Ben & Jerry´s

Mmm... Åt dock inte idag, men ändå! Haha. :)

Kladdkaka

Hejhej!!

I skolan hade vi musik i princip hela dagen! Himla kul.
Efter skolan köpte jag och Sofia en kladdkaka på Hemköp och överraskade Hedvig som är sjuk. Hon blev jätteglad!


Lördag

Hejhej!!

Igår, lördag, var jag och mamma runt hela stan kändes det som. Först var vi i Gamla stan. Jag gick in på Colorez och köpte en Swag by Caty tröja för halva priset! Caty var i affären, hon är så snäll. Nu känner hon säkert igen mig haha. Det var helt magiskt, jag köpte den sista som deras logga är på! Den sista i hela kollektionen! Det var rätt storlek och allt. Så glad. (Om ni inte vet vem hon är så kan ni kolla hennes blogg http://www.caty.nu">www.caty.nu )
Sedan gick vi till julmarknaden som är där, vi gick till Kungsträdgården och gick igenom julmarknaden där också. Sen var vi på NK, vi köpte en söt tomte från Iittala. Haha. Jag döpte honom till Nils. Nu vet ni det hehe.
Efter det gick vi på bio, jag är ju lite efter men vi såg iaf Breaking dawn part 2. Jag blev sjukt rädd i slutet! Började nästan gråta haha. Jag ska inte säga vad som hände ifall det är någon som inte sett den än.


Ångest

Hejhej!!

Nu har jag inte bloggat på himla länge, har haft fullt upp känns det som. Fast ändå inte haha.
Jag har varit dålig i halsen hela veckan, jag var hemma från skolan i onsdags och i fredags. Igår var det ju Lucia, då kunde man ju inte vara hemma! Vi hade två Lucia-tåg. Det första var klockan sju på morgonen... Så jag vaknade vid fem ungefär. Kul va? Fast det var ganska roligt faktist.
Så idag har jag varit hemma och haft det tråkigt. Har typ gråtit hela dagen av olika anledningar...
Kul inlägg det här blev haha. :D -.-
Nu ska jag kolla på teve och så, hejdå!

Katten kom och tröstade mig. <3


Trött idag

Hejhej!!

Idag har jag varit i skolan, det var väl kul. Efter skolan gjorde jag två prov som jag hade missat när jag var sjuk. Det gick bra. :)
Sen åkte jag hem och satte mig i soffan. Jag sitter där fortfarande hahaha. Men snart kommer mamma hem jag är hungrig, gaah.
Jag har fått ont i halsen, inte så mycket att jag ska strunta i skolan men tillräckligt mycket för att jag skulle kunna vara hemma. Så jobbigt haha.
Nu måste jag kolla till katterna, de verkar ha något bus på gång. Förra gången det kändes så hade de vält två blomkrukor haha. Sötnosarna. ❤

Hejdå, hoppas ni mår bättre än jag! :)


GODIS

 

Saffranscheesecake

Bakade en saffranscheescake idag, lite sådär spontant bara... Det är som en vanlig cheesecake fast man har saffran i smeten och i botten har man krossade pepparkakor istället för digestivekex. Den blev god, fast om man inte gillar saffran rekommenderas det inte. 
 
Så jaa, idag har jag altså bakat. Jag har blivit helt svullen i halsen, men jag måste gå till skolan imorgon så jag får ta det lugnt idag. Fast jag måste åka och byta mitt lucialinne och köpa en manschett. Hur ser en sådan ut? När vi hade Luciatåg i 5an klippte vi ut manschetter (stavning?) av kartong haha. 
 
Varför är alla Lucialinnen så himla långa? Jag köpte storlek S men den var ändå två meter lång...
 
Utan glasyr...
 
Med glasyr! Yaay...

Nypon med is på...

 
 
Var ute och fotade en stund imorse innan jag åkte till Julkalabaliken. IS.

Färg.


Nytt iPhoneskal

Hejhej!!
 
Idag har jag inte varit i skolan, jag har varit på Solna gymnasium och haft två skolkonserter. :) Det har varit jättekul! Jag har spelat gitarr i en orkester och sjöng på en grej. Jag känner igen nästan alla som spelar från antingen andra föreställningar eller min förra skola, så det är roligt. Flera av mina förra lärare har varit där med sina klasser och tittat. På första konserten var det 1300 personer, på andra var det 1100. Fullsatt! 
Imorgon är det konsert för alla som vill och då är det två åkter istället för bara en. Så om ni kan, kom gärna och titta. Jag tycker att kvalitéten på Julkalabaliken har blivit mycket bättre. :)
 
När jag kom hem hittade jag två små paket i brevlådan, ett till mig och ett till pappa. Till mig var det ett iPhoneskal till pappa var det ****** som ska bli hans julklapp från mig. 
Skalet påminner mig om min pappas jobb, auktonist, eftersom det nästan ser ut som en persisk matta i mönstret. Eller jaa, snarare en Afghansk säger pappa. ;)
 
Skalet hittar du här, det kostade 85kr så fint!

Julpyntat mitt rum

 
 

Piccadilly circus


Femte december

Hejhej!!
 
Idag var jag i skolan, som ni redan vet.. Vi hade tre håltimmar, helt sjuk!  Den här veckan har vi haft sex stycken håltimmar tror jag, så tråkigt...
 
Efter skolan åkte jag, Hedvig och Sofia till Åhléns city och kollade på kläder. Sen köpte vi varsin munk, så gott, första gången jag åt en munk tror jag. Hehe. Sedan i vanlig ordning gick vi till Gallerian. Vi kollade lite i affärer och provade klackskor. Det var inte särskilt skönt att gå i kan jag säga. Jag köpte en body butter och fick med en handkräm på köpet på The Body Shop. Min favoritaffär tror jag.
 
Nu ska jag göra en SO-läxa och snart äta lite mat, hoppas att ni mår bra! Godnatt. :)
 

Big Ben

Oh, herre, vad svårt det var att få till ett bra kort på Big Ben!

God morgon

Hejhej!!

Just nu sitter jag ensam utanför bildsalen. Vi ska börja om tio minuter men ingen är här.(?) Antingen så är jag i fel sal eller så är det lördag. Eller så är mina klasskompisar sega. Något av dem är det.
Yaay! Nu kommer det någon, hejdå!

Om man tar bilder med min mobil får man skylla sig själv... My. ;)


Istappar


Yo Sushi!

 
 

Första advent

Hejhej!!
 
Jag och Winta var ute i cirka en halv timme, sedan gick vi hem eftersom vi frös. Vi var kalla som isbitar, på riktigt. Winta gick hem vid fyra, då åkte jag och pappa till ICA MAXI. Vi köpte lite grejer och sen åkte vi hem. Hemma har jag bakat cupcakes. :) Pepparkaks-cupcakes med vit choklad-frosting. Otroligt gott!
 
 
 

ALÅHA

Hejhejhejhejhej!!
 
Idag har jag sovit länge, duschat och ätit frukost. Nu har Winta precis kommit hit och vi skypar med SANA. Ker.
Vi kollar på när hon ritar, hon är tyst och förvirrad. :D
 
Nu har vi precis bestämt oss för att gå ut och fota snö. Vi får se om det blir bra eller om min kamera krånglar...
 
Vi ses!!
 

Portobello road

När jag var i London var jag på en gata som heter Portobello road. Där har de en stor loppis och massa roliga affärer. Min kusin som vi bodde hos bor i närheten. :)
 
 

Köpte två grisar idag


1 december

Hejhejhejhejhej!
 
Idag var en märklig fram-och-tillbaka-dag. Först julpyntade jag på morgonen eftersom det är DECEMBER. Jag förstår inte, när blev det det. IDAG. Men hur blev det det så fort är vad jag menar? 
Sedan åkte jag in till H&M och köpte vantar. Vanliga vita, stickade tumvantar, tråkigt men fint. Sedan träffade jag pappa, vi åkte och köpte tärnlinne och sånt där glitter man ska ha i håret och runt magen. Min klass ska nämligen ha två Lucia-tåg och snart är det ju dags! Jag tycker att december är den roligaste och den sämsta månaden. Rolig eftersom det är julstämning och himla mysigt och bra. Dåligt eftersom jag lyckas halka på varenda liten isfläck som finns.
Vid tre träffade jag My vid Kungsträdgården. Vi gick på NK, var lite juliga och tittade i skyltfönstrena där, sedan var vi på Åhléns och sedan gick vi på Kungsträdgårdens julmarknad. Det var roligt och juligt. Och MYsigt, haha så rolig jag är va? :) Usch, så dålig humor...
 
Bilder från julmarknaden.
 
 
Älskar sådana här tomtar. <3